Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

5 egyszerű szarvasgombás recept

5 egyszerű szarvasgombás recept

5 EGYSZERŰ SZARVASGOMBÁS RECEPT

1. Burgonyakrémleves:

 

Hozzávalók 4 főre:

·        20 g vaj

·        1 póréhagyma, de csak a fehér részét használjuk fel

·        1 hagyma

·        2 zellerszár

·        2 nagy burgonya

·        1,25 l csirkehúsleves

·        125 ml főzőtejszín

·        tejföl (díszítéshez)

·        petrezselyem

·        Urbani fehér szarvasgomba olaj

·        Bacon

Elkészítés:

Olvasszuk meg a vajat egy nagyobb edényben, majd adjuk hozzá a felvágott zöldségeket. 5 percig kevergessük vigyázva, hogy nehogy odaégjen.

Adjuk hozzá a levest meg a tejszínt , és főzzük fel. 25 percig főzzük, amíg megpuhulnak a zöldségek. Miután lehűlt egy kicsit, turmixgépben krémes állagúvá turmixoljuk.

Tálaláshoz pirítsuk ki a bacont. Miután kitettük tányérba szórjuk meg a baconnel, petrezselyemmel és egy kis tejföllel. A szarvasgomba olajt pedig a legvégén csepegtessük ízlés szerint.

 

 

2.  Szarvasgombás rántotta:

 

Hozzávaló 2 főre:

·        4 db tojás

·        100 g friss szarvasgomba

·        só, bor ízlés szerint

·        tej

·        pecorino romano sajt

Elkészítés

A játék kedvéért és a még nagyobb élmény érdekében, a tojásokat és a szarvasgombát 2 napig zárjuk össze egy üvegben. Így a gomba illata teljesen áthatja a tojásokat és átveszik az illatát.

Egy tálba verjük fel a tojásokat, adjunk hozzá ízlés szerint sót, borsot, sajtot és egy pici tejet a krémesebb állagért. Felhevített serpenyőbe tegyünk egy kis vajat, majd öntsük bele a keveréket. Kevergessük amíg megsül. Tálaláskor reszeljük rá a friss szarvasgombát és fogyaszthatjuk is.

 

 

szarvasgombás rántotta

 

 

 

3.  Spaghetti “alla Norcina”:

 

Hozzávaló 4 főre:

·        400 gramm spagetti

·        100 gramm Urbani Salsa Tartufata

·        2 friss kolbász

·        1 fokhagyma

·        só, bor ízlés szerint

·        olívaolaj ízlés szerint

Elkészítés

Főzzük meg a spagettit sós vízben. Időközben a serpenyőben melegítsük fel a olajt majd adjuk hozzá a fokhagymát és a kolbászt. Mikor megpirult a fokhagyma, vegyük ki és adjunk két evőkanál főzővízet.

Mikor megsült a kolbász, vegyük le a tűzről és hgayjuk egy kicsit lehűlni.  Adjuk hozzá a Salsa Tartufatat és tegyük vissza 1 percre a tűzre, hogy összeérjenek az ízek. Ezután hozzáadjuk a spagettit és lehet is tálalni.

 

 

 

Spagetti alla norcina

 

 

4. Szarvasgomba a köbön:

 

Az egyik kedvenc és legegyszerűbb receptemhez nem kell sem sok idő, sem sok alapanyag. A szarvasgombát reszeljük le. Vegyünk elő egy serpenyőt, amiben megolvasztjuk a vajat majd hozzáadjuk a fokhagymát, amit 1 percig sütünk benne. Ezután tegyük hozzá a lereszelt szarvasgombát és 2 percig átforgatjuk a vajon és só, borssal ízesítjük. Tálaljuk friss pirítóson.

Hozzávalók 4 főre:

·        200 g szarvasgomba

·        100 g vaj

·        só, bor

·        1 gerezd fokhagyma

szarvasgomba

 

 

5. Zöldséges polenta szarvasgombával:

 

Hozzávalók 4 főre:

·        4 bögre víz

·        2 evőkanál sótlan vaj

·        2 evőkanál durva só

·        1,5 bögre polenta

·        2 evőkanál Urbani fekete szarvasgombás olaj

·        ízlés szerinti zöldségek: tök, kelbimbó, karfiol

·        Só, bor

·        4 tojás

Elkészítés

Melegítsük a sütőt 400 fokra. 

Egy serpenyőben melegítsük a sós vizet. Időközben vágjuk össze a zöldségeket kis kockára, locsoljuk meg olívaolajban, sózzuk, borsozzuk majd tegyük be a sütőbe közepes hőmérsékelten 20-25 percre.

Szitáljuk át a polentát majd egy serpenyőben kezdjük el főzni közepes hőmérsékleten. Figyeljünk oda rá és folyamatosan kevergessük amig szép krémesség nem válik (kb 30 perc). Keverjük bele a vajat majd a szarvasgombás olajt. Tálaljuk a zöldségekkel és a tetején a megfőtt tojással.

 

 

Szarvasgombás polenta
 

Keresés