Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Tippek egy izgalmas vacsorához

1.      Sárgadinnye, prosciutto és szarvasgombás balzsamecet

Hozzávalók 4 főre:

  • 1 db sárgadinnye
  • 200 dkg prosciutoo
  • pár csepp Urbaniszarvasgombás balzsamecet

Elkészítés:

Ez az egyik legegyszerűbb recept, ami létezik. Pucoljuk meg és szeleteljük fel a dinnyét 12 szeletre. Három-három szelet dinnyét helyezzünk el a tányérokon, majd borítsuk be a prosciutto-val. Ezután csepegtessünk ízlés szerint az Urbani fehér szarvasgombás balzsamecetéből.

 

2.     Mennyei pasta

Hozzávalók 4 főre:

  • 400 g bélszín
  • 400 g koktélparadicsom
  • 1 cup paradicsomszósz
  • 150 g spenót
  • fokhagyma
  • só, bors
  • Urbani Tartufi fehér szarvasgombás só
  • 500 g tagliatelle
  • olívaolaj

Elkészítés:

1.     Tegyük oda forrni a vizet majd a tésztát.

2.     Szeleteljük fel a húst kis kockákra. Egy serpenyőbe tegyünk pár csepp olívaolajt és fokhagymát. Miután felhevült tegyük bele a feldarabolt, sózott, borsozott húst és pirítsuk ki.

3.     Mikor szépen megsült a hús, vegyük ki, majd a szaftjába tegyük bele a félbevágott paradicsomokat. Hagyjuk 5 percig pirulni közepes hőfokon.

4.     Szűrjük le a tésztát, majd mindent keverjünk össze a serpenyőbe és süssük pár percig, amíg összeérnek az ízek.

Tálaláskor ne felejtkezzünk el egy csipetnyi szarvasgombás sót tenni minden tányérra.

 

3.     Hamburger szarvasgombás mustárral

Hozzávalók:

A húspogácsához:

  • 60 dkg darált marhahús
  • 4 dkg húsos szalonna
  • 1 fej hagyma
  • 1,5 evőkanál Worchester-szósz
  • fokhagyma
  • só, bors

A hamburgerhez:

  • 4 db buci
  • 1 fej lilahagyma
  • 2 db paradicsom
  • 2 savanyúuborka
  • 6 szelet cheddar sajt
  • saláta
  • Urbani szarvasgombás mustár

Elkészítés:

1.     Szeleteljük fel a hagymát, reszeljük le a fokhagymát, vágjuk nagyon apróra a szalonnát és keverjük össze a többi hozzávalóval. Ezután tudunk belőle 4 db húspogácsát készíteni. 1-1 percig süssük mindkét oldalát kevés olajon a serpenyőben, majd tegyük rá a sajtszeleteket és még egy percig süssük.

2.     A bucikat pirítsuk meg kicsit vajon.

3.     Szeleteljük fel karikákra a zöldségeket.

4.     Ha minden kész van, jöhet az összeállítás. A bucit kenjük meg egy kis mustárral, majd helyezzük rá a salátát és egy szelet paradicsomot, ezután jöhet a húspogácsa, hagyma, uborka és még egy kis mustár a tetejére. Jó étvágyat!

 

4.     Pizza szarvasgombás pesztóval

Hozzávaló 6 főre:

A tésztéhoz:

  • 200 g búzadara
  • 800 g kenyérliszt
  • 1 evőkanál só
  • 1 csomag élesztő
  • 1 evőkanál barna cukor
  • 650 ml langyos víz

A szószhoz:

  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor bazsalikom
  • 400 g paradicsom
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint

A feltéthez:

  • 500 g mozzarella
  • 250 rukkola
  • 250 g koktélparadicsom
  • Urbani szarvasgombás pesto

Elkészítés:

1.     Keverjük el sóval és búzadarával a lisztet. Majd csináljunk egy 15-20 cm átmérőjű mélyedést a közepébe. Egy tálban keverjük össze az élesztőt, a cukrot a langyos vízzel és hagyjuk pár percig állni, majd öntsük a mélyedésbe. Lassú, körkörös mozdulattal keverjük össze a fokozatosan hozzáadott liszttel, amíg homogén állapotba kerül.

2.     Ezután formáljunk belőle labdát és 10 percig gyúrjuk, így szép rugalmas állagot kap a tészta. Szórjuk meg liszttel a tetejét és hagyjuk 15 percig kelni szobahőmérsékleten.

3.     Ezalatt készítsük el a szószt. Pirítsuk meg a fokhagymát a forró olajban, majd adjuk hozzá a sót, borsot és a paradicsomot. Addig kell főzni, amíg a paradicsom pürévé nem válik, ez kb 20 percig tart. Miután elzártuk a tüzet és picit kihűlt a szósz, hozzá lehet adni a felaprított bazsalikomot.

4.     A tésztát vágjuk 6 egyforma darabra, majd nyújtsuk ki ezeket. Helyezzük tepsibe, kenjük meg a paradicsomszósszal és tegyük rá a feltétet.

5.     250 fokra előmelegített sütőben 7-10 percig süssük.

6.     Tálaláskor tegyünk rá a szarvasgombás pestoból és kész is a varázslat.

 

Hozzávalók 4 főre:

  • 150 g étcsokoládé
  • 75 g vaj
  • 100 g cukor
  • 3 db tojás
  • 3 evőkanál liszt
  • Urbani fekete szarvasgombás bonbon

Elkészítés:

1.     Vízgőz felett olvasszuk meg a vajat és a csokoládét.

2.     Keverjük össze egy tálban a tojást, a lisztet és a cukrot, majd kanalazzuk át a megolvasztott alapanyagokat is.

3.     A sütőt 230 fokra melegítsük elő, majd 15-20 percig süssük.

4.     Miután kivettük a sütőből a félbevágott szarvasgombás bonbonokat helyezzük el a tetején. Finoman ráolvad és utána már szeletelhető is.

Tartalomhoz tartozó címkék: Minta címke

Keresés