Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Prosecco

Itt jársz éppen: Kezdőlap > Bor >

Prosecco

4.860 Ft

A Bisol cég már a 19. század óta jelen van a borpiacon. Valdobbiadene területén található az 50 ha körüli birtokuk, amiből 2 ha a legnemesebb Cartizze dűlőn terül el. A legjobb prosecco-k között tartják számon a pincészetet.

A „crede” az agyagra utaló kifejezés, ami jellemzi Valdobbiadene területét. Az egykori tengernek köszönhetően, ami beborította ezt a területet, a rétegek függőlegesen ívelnek a lassú tenger mozgás hatására. 

Könnyű, finom pezsgő, lonc, körte és alma illatával és ízével. A buborékok finomak és kitartóak, lágy és fényűző szájérzetet kínálva.

85%-ban Gléra szőlőből készült. 11,5% alkohollal rendelkezik.

0,75 l

4.320 Ft

A Bisol cég már a 19. század óta jelen van a borpiacon. Valdobbiadene területén található az 50 ha körüli birtokuk, amiből 2 ha a legnemesebb Cartizze dűlőn terül el. A legjobb prosecco-k között tartják számon a pincészetet.

Egy nagy borász személyisége alapján, aki képes az egyes palackokba átadni a különféle, de egymást kiegészítő terroirok lelkét, született Jeio karakter. 

Körte és alma köszön vissza az elegáns buborékokban.

85%-ban Gléra szőlőből készült, a maradék 15% pedig Chardonnay, Pinot Grigio és Pinot Bianco-ból tevődik össze. 11,5% alkohollal rendelkezik.

0,75 l

6.600 Ft

Szőlő: Grillo 80% - Nerello Mascalese 20%

Termelési terület: Sambuca di Sicilia

Szüret: Szeptember első hete. 

Borkészítés: Ez a spumante Charmat - módszerrel készül - erjesztés ellenőrzött nyomáson és hőmérsékleten acéltartályokban. A második erjedés legalább 60 napig alacsony hőmérsékleten zajlik, hogy lehetőség legyen a finom és tartós buborékok kialakulására.

Érlelés: Rozsdamentes acél tartályban.

Jellemzői: A pezsgő szalmasárga színű, zöldes reflexekkel. Elegáns és hosszú buborékfeláramlás és friss, virágos illat kíséri. Ízében fehér csonthéjasok és csipetnyi tropikus karakter érkezik, sós, ásványos, markáns savakkal és hosszú lecsengéssel.

Ajánljuk: Kiváló aperitifként, kagyló és halételekkel, esetleg könnyű desszertekkel.

Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 4-6 °C

Alkoholtartalom: 11,5%

Keresés