A kép forrása: https://upload.wikimedia.org/wikipedia/it/9/91/Dolce_vita.gif

Carpe Diem

Minden ember vágyik valamire...

Egy új autóra, egy szicíliai nyaralásra, kedvesünk szívére, vagy csak egyáltalán arra, hogy az idegölő, rohanó hétköznapok és a szoros határidők között kicsit le tudjunk lassítani. Hogy megéljük, amit érzünk; hogy érezzük, hogy élünk.

Az Italia Divina, az Isteni Olaszország és a szarvasgomba hazai nagyköveteként erre kínál megoldást, vagyis megmutatja, hogyan élhetünk a mának, és - Henry David Thoreau nyomán - “szívhatjuk ki az élet velejét…

Az Italia Divina, partnerével, a 200 évnyi tradícióval rendelkező, Urbani szarvasgomba manufaktúrával, az olasz mediterrán életérzést, a Dolce Vita életmódot kívánja átadni - prémium minőségű és ízvilágú szarvasgomba készítmények forgalmazásával.

Ars poeticánk, hogy megtanítsuk a magyar embereket arra, hogy mindennek megadjuk a módját, a tiszteletet: az ételnek, és persze saját magunknak. Biztos mind átéltük már: néha olyan jó, akárcsak egy percre is megállni, és csak úgy létezni: magunkba szívni a minket körülölelő világ szépségét, élvezni az ételek és magának az életnek az ízét.

Manapság, mikor az ember csak meghallja, hogy szarvasgomba, elsőre nem igazán tudja hova tenni. Egyetlen dologban bizonyos, mégpedig abban, hogy költséges mulatság, de más egyebet nem tud róla. Ha felütjük a régi magyar receptes könyveket, itt-ott megjelenik a szarvasgomba, de valahogy mégsem lett igazán szerves része a hazai gasztro-kultúrának, holott nálunk is szép számban megterem.

Jól van hát, de akkor mi ez a szarvasgomba?

,,A konyha gyémántja” - mondják a szakértők, meg hogy ,, a szarvasgomba értékét nem a mennyisége, hanem annak illata határozza meg.” Sokan úgy vélik, ez 'csak' egy újabb gombafajta, holott, a közhiedelemmel ellentétben, sokkal inkább egy karakteres illatú fűszer, melynek használata képes beindítani ízek fúzióját megalkotni az örök pillanatot. Írhatnánk most akár egy lexikon-szócikket a szarvasgombáról, de ettől inkább megkímélnénk a kedves Olvasót és inkább egy kalandos utazásra hívnánk, melynek során – eme blog lapjain – közelebbről is megismerheti az Istenek Eledelét, és kedvet kap hozzá, hogy ő maga is kísérletezzen vele, és kicsit megbolondítsa vele az ételt.


“ehető beszédért tikkad a nyelv,
sós szavakat ízlel,
tüzeseket, világteremtő tüzeseket.“

(Szilágyi Domokos)


Hogy miért jó szarvasgombával élni, miért olyan esszenciális? Mert ez egy életsílus, és, ami talán a legfontosabb: az élet értelme a gyönyör. Dea kérdést feltehetnénk így is: erkölcsös és erényes életet élne, kedves Olvasó? Akkor a szarvasgomba nem Önnek való. Ugyanis az élvezet az alapok elsajátítása után jön. A szarvasgomba csupán egy apró lépés, viszont minőségi változást hozhat az életben. Pozitív élettani hatásai vannak, ráadásul remek afrodiziákum. Egy kuriózum, valami plusz. A siker íze.

Italia Divina logo

Vásárolna? Kattintson és pillantson bele kínálatunkba!


Divina Club logo

Legyen tagja exkluzív klubunknak!

Regisztrálok
Jelszóemlékeztető