Tuti szarvasgombás receptek

1.      Bruschetta gorgonzolával, dióval és szarvasgombával:


Hozzávalók:

  • 8 szelet kenyér
  • 2 db nagyobb mozarella
  • 120 g gorgonzola
  • 100 g dió
  • rukkola
  • Urbani szarvasgombás olívaolaj

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 300 fokra. 
  2. A tepsibe helyezzük el a kenyérszeleteket, majd osszuk el rajta a felszeletetl mozarellát, az elmorzsolt gorgonzolát és az összeaprított diót.
  3. Süssük 10-12 percig. Ezalatt egy tálban keverjük a rukkolát a szarvasgombás olívaolajjal. Miután kivettük a kenyereket, tegyük rá a salátát és már tálalhatjuk is.

Forrás: https://foolproofliving.com/gorgonzola-walnut-bruschetta-with-truffle-oil/

2. Szarvasgombás vesepecsenye:

Hozzávalók 4 főre:

A szószhoz

  • 800 ml alaplé
  • 100 ml száraz sherry
  • 1 üveg Urbani szeletelt szarvasgomba
  • 1 evőkanál Urbani fekete szarvasgombás vaj
  • 1 csipet só

A vesepecsenyéhez:

  • 1 db őz vesepecsenye
  • 1 csipet só
  • Urbani olívaolaj

Elkészítés:

Vegyünk elő egy nagy serpenyőt, amiban az alaplét felmelegítjük. Főzzük addig, ameddig az ¼-re redukálódik. Ezután vegyük felére a hőfokot és adjuk hozzá a sherry-t és a szarvasgomba szeleteket. Sűrítsük pár percig, amig homogénné nem válik, majd pedig vegyük le.

Melegítsük elő a sütőt 375 celsius fokra. Sózzuk, borsozzuk a vesepecsenyét, majd pirítsuk barnára a serpenyőben. Ezután tegyük be a sütőbe. 10 perc után medium rare-re sül. Ízlés szerint süthető tovább is.

Miután kivettük még 10 percig hagyjuk pihenni szeletelés előtt. Ezalatt melegítsük fel a szószt alacsony hőfokon, majd adjuk hozzá 1-2 kanál vajat. Szeleteljük fel a húst, majd a tetéjére kanalazzuk rá a szarvasgombás szószt és már tálalható is.

Forrás:  https://food52.com/recipes/77032-beef-tenderloin-with-black-truffle-sauce

3. Sült burgonya


Hozzávalók:

  • 1 kg kis méretű burgonya
  • fél teáskanálnyi só
  • ¼ teáskanálnyi bors
  • olívaolaj
  • Urbani szarvasgombás só

 

Elkészítés:

  1. Melegítsük 400 fokra sütőt. Főzzük elő a burgonyákat egy lábasban.
  2. Amint puhára főttek szárítsuk meg őket és helyezzük a tepsibe. Süssük 20 percig, amíg aranybarnák lesznek. Közben vigyázzunk nehogy megégjen az alja.
  3. Egy tálban keverjük össze a fűszereket, majd fűszerezzük meg őket. Végezetül locsoljuk meg ízlés szerint szarvasgombás olívaolajjal a burgonyákat, és már készen is van. 

Forrás: https://kitchenswagger.com/baked-parmesan-truffle-fries-recipe/

4.    Friss zöldborsó, menta és szarvasgomba pasta


Hozzávalók:

  • 500 g zöldborsó,
  • 250 g fusilli
  • 5 közepes vöröshagyma
  • 1 csokor friss menta
  • 1 csokor friss aprított petrezselyem
  • olívaolaj
  • 2 citrom leve
  • 300 g spenót
  • só, bors
  • kecskesajt
  • Urbani szarvasgombás olívaolaj

 

Elkészítés:

  1. Tegyük oda főni a tésztát, majd külön a borsót is.
  2. Aprítsuk fel a hagymát és a petrezselymet. A hagymát pirítsuk meg, majd adjuk hozzá a petrezselymet, mentát és a megfőtt zöldborsót és felaprított spenótot. Sózzuk, borsozzuk illetve a citromlevét és tegyük hozzá



Miután leszűrjük a tésztát, keverjük össze az összes alapanyagot és locsoljuk meg szarvasgombás olívaolajjal. Érdemes kint hagyni az olívaolajat az asztalon, hogy ízlés szerint még tudjanak a vendégek hozzáadni.

Forrás: https://www.feastingathome.com/spring-pea-pasta-with-truffle-oil-lemon-and-mint/

5.      Penne vargányával, zsályával és szarvasgombával





Hozzávalók 4 főre:

  • 250 g penne
  • 300 g vargánya
  • 300 ml tejszín/tejfől
  • vaj
  • zsálya, tárkony
  • só, bor
  • Urbani szarvasgombás olívaolaj vagy vaj
  • friss szarvasgomba (opcionálisan)

 



Elkészítés.

  1. Tegyük oda főni a pennet sós vízben.
  2. Amíg fő magának, alaposan mossuk meg és szeleteljük fel a vargányát. Ezután helyezzük a serpenyőbe a zsályával és tárkonnyal együtt, sózzuk, borsozzuk és egy kis vajon alacsony hőfokon süssük meg. 
  3. Miután megpuhult, adjuk hozzá a tejszínt (vagy aki a savanykásabb ízeket szereti, annak a tejfölt) és 1-2 percig főzzük együtt. Utána tegyük bele a tésztát és hagyjuk kicsit kihűlni. Tálalás előtt kanalazzunk rá szarvasgombás vajat, és már mehet is a tányérra. Ha épp nincs vaj lehet helyettesíteni szarvasgombás olívaolajjal is.


Divina Club logo

Legyen tagja exkluzív klubunknak!

Regisztrálok
Jelszóemlékeztető

kep

Carpe Diem

Minden ember vágyik valamire...Egy új autóra, egy szicíliai nyaralásra, kedvesünk szívére, vagy csak egyáltalán arra, hogy az idegölő, rohanó hétköznapok és a szoros határidők között kicsit le tudjunk lassítani. Hogy megéljük, amit érzünk; hogy érezzük, hogy élünk.

Az Italia Divina , az Isteni Olaszország és a szarvasgomba hazai nagyköveteként erre kínál megoldást, vagyis megmutatja, hogyan élhetünk a mának, és - Henry David Thoreau nyomán - “szívhatjuk ki az élet velejét…

Tovább a teljes cikkre >>