Tippek egy izgalmas vacsorához



Hozzávalók 4 főre:

·       1 db sárgadinnye

·       20 dkg prosciutto

·  pár csepp szarvasgombás balzsamecet


Elkészítés:

Ez az egyik legegyszerűbb recept, ami létezik. Pucoljuk meg és szeleteljük fel a dinnyét 12 szeletre. Három-három szelet dinnyét helyezzünk el a tányérokon, majd borítsuk be a prosciutto-val. Ezután csepegtessünk ízlés szerint az Urbani fehér szarvasgombás balzsamecetéből.

2.     Mennyei pasta

Hozzávalók 4 főre:

  • 400 g bélszín
  • 400 g koktélparadicsom
  • 1 cup paradicsomszósz
  • 150 g spenót
  • fokhagyma
  • só, bors
  • Urbani Tartufi fehér szarvasgombás só
  • 500 g tagliatelle
  • olívaolaj


Elkészítés:

1.     Tegyük oda forrni a vizet majd a tésztát.

2.     Szeleteljük fel a húst kis kockákra. Egy serpenyőbe tegyünk pár csepp olívaolajt és fokhagymát. Miután felhevült tegyük bele a feldarabolt, sózott, borsozott húst és pirítsuk ki.

3.     Mikor szépen megsült a hús, vegyük ki, majd a szaftjába tegyük bele a félbevágott paradicsomokat. Hagyjuk 5 percig pirulni közepes hőfokon.

4.     Szűrjük le a tésztát, majd mindent keverjünk össze a serpenyőbe és süssük pár percig, amíg összeérnek az ízek.

Tálaláskor ne felejtkezzünk el egy csipetnyi szarvasgombás sót tenni minden tányérra.




Hozzávalók:

A húspogácsához:

  • 60 dkg darált marhahús
  • 4 dkg húsos szalonna
  • 1 fej hagyma
  • 1,5 evőkanál Worchester-szósz
  • fokhagyma
  • só, bors

A hamburgerhez:

  • 4 db buci
  • 1 fej lilahagyma
  • 2 db paradicsom
  • 2 savanyúuborka
  • 6 szelet cheddar sajt
  • saláta
  • Urbani szarvasgombás mustár
Elkészítés:

1.     Szeleteljük fel a hagymát, reszeljük le a fokhagymát, vágjuk nagyon apróra a szalonnát és keverjük össze a többi hozzávalóval. Ezután tudunk belőle 4 db húspogácsát készíteni. 1-1 percig süssük mindkét oldalát kevés olajon a serpenyőben, majd tegyük rá a sajtszeleteket és még egy percig süssük.

2.     A bucikat pirítsuk meg kicsit vajon.

3.     Szeleteljük fel karikákra a zöldségeket.

4.     Ha minden kész van, jöhet az összeállítás. A bucit kenjük meg egy kis mustárral, majd helyezzük rá a salátát és egy szelet paradicsomot, ezután jöhet a húspogácsa, hagyma, uborka és még egy kis mustár a tetejére. Jó étvágyat!


Hozzávaló 6 főre:

800 g kenyérliszt

  • 200 g búzadara
  • 1 evőkanál só
  • 1 csomag élesztő
  • 1 evőkanál barna cukor
  • 650 ml langyos víz

A szószhoz:

  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor bazsalikom
  • 400 g paradicsom
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint

A feltéthez:

  • 500 g mozzarella
  • 250 rukkola
  • 250 g koktélparadicsom
  • Urbani szarvasgombás pesto

Elkészítés:

1.     Keverjük el sóval és búzadarával a lisztet. Majd csináljunk egy 15-20 cm átmérőjű mélyedést a közepébe. Egy tálban keverjük össze az élesztőt, a cukrot a langyos vízzel és hagyjuk pár percig állni, majd öntsük a mélyedésbe. Lassú, körkörös mozdulattal keverjük össze a fokozatosan hozzáadott liszttel, amíg homogén állapotba kerül.

2.     Ezután formáljunk belőle labdát és 10 percig gyúrjuk, így szép rugalmas állagot kap a tészta. Szórjuk meg liszttel a tetejét és hagyjuk 15 percig kelni szobahőmérsékleten.

3.     Ezalatt készítsük el a szószt. Pirítsuk meg a fokhagymát a forró olajban, majd adjuk hozzá a sót, borsot és a paradicsomot. Addig kell főzni, amíg a paradicsom pürévé nem válik, ez kb 20 percig tart. Miután elzártuk a tüzet és picit kihűlt a szósz, hozzá lehet adni a felaprított bazsalikomot.

4.     A tésztát vágjuk 6 egyforma darabra, majd nyújtsuk ki ezeket. Helyezzük tepsibe, kenjük meg a paradicsomszósszal és tegyük rá a feltétet.

5.     250 fokra előmelegített sütőben 7-10 percig süssük.

6.     Tálaláskor tegyünk rá a szarvasgombás pestoból és kész is a varázslat.



Hozzávalók 4 főre:

  • 150 g étcsokoládé
  • 75 g vaj
  • 100 g cukor
  • 3 db tojás
  • 3 evőkanál liszt
  • Urbani fekete szarvasgombás bonbon

Elkészítés:

1.     Vízgőz felett olvasszuk meg a vajat és a csokoládét.

2.     Keverjük össze egy tálban a tojást, a lisztet és a cukrot, majd kanalazzuk át a megolvasztott alapanyagokat is.

3.     A sütőt 230 fokra melegítsük elő, majd 15-20 percig süssük.

4.     Miután kivettük a sütőből a félbevágott szarvasgombás bonbonokat helyezzük el a tetején. Finoman ráolvad és utána már szeletelhető is.


Divina Club logo

Legyen tagja exkluzív klubunknak!

Regisztrálok
Jelszóemlékeztető


kep

Carpe Diem

Minden ember vágyik valamire...Egy új autóra, egy szicíliai nyaralásra, kedvesünk szívére, vagy csak egyáltalán arra, hogy az idegölő, rohanó hétköznapok és a szoros határidők között kicsit le tudjunk lassítani. Hogy megéljük, amit érzünk; hogy érezzük, hogy élünk.

Az Italia Divina , az Isteni Olaszország és a szarvasgomba hazai nagyköveteként erre kínál megoldást, vagyis megmutatja, hogyan élhetünk a mának, és - Henry David Thoreau nyomán - “szívhatjuk ki az élet velejét…

Tovább a teljes cikkre >>