Adatvédelem



Adatkezelési tájékoztató

A Italia Divina Kft. által üzemeltetett http://www.italiadivina.hu/ oldal ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓJA

Cégnév: Italia Divina Korlátolt Felelősségű Társaság

Székhely: 1145 Budapest, Törökőr 69.

Adószám: 26145417-2-42

Cégjegyzékszám: 01-09-304319

Telefonszám: +36 20 41 45 490

E-mail: info@italiadivina.hu

 

Adatkezelési tájékoztató

1. Bevezetés

Az Italia Divina Korlátolt Felelősségű Társaság (székhely: 1145 Budapest, Törökőr 69, továbbiakban, mint Adatkezelő, Szolgáltató) magára nézve kötelezőnek ismeri el jelen tájékoztató tartalmát, valamint kötelezettséget vállal arra, hogy jelen szabályzat miden tartalmi elemét a mindenkori hatályos jogszabályok előírásainak megfelelően alakította ki, azok elvárásainak megfelel. A Szolgáltató tevékenységének ellátásához szükséges adatkezelés az érintett önkéntes hozzájárulásán alapul. A tájékoztató folyamatosan elérhető a www.italiadivina.hu honlapon.

Jelen adatkezelési tájékoztató összhangban áll az adatvédelemmel kapcsolatos hatályos jogszabályokkal, így különösen:

  • 2011. évi CXII. törvény- az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról (Infotv.);
  • 2008. évi XLVIII. törvény- a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól (Grt.);
  • 2003. évi C. törvény- az elektronikus hírközlésről (Eht.)

2. Értelmező rendelkezések

Jelen szabályzat alkalmazásában:

  • érintett: bármely meghatározott, személyes adat alapján azonosított vagy - közvetlenül vagy közvetve - azonosítható természetes személy;
  • személyes adat: érintettel kapcsolatba hozható adat - különösen az érintett neve, azonosító jele, valamint egy vagy több fizikai, fiziológiai, mentális, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára jellemző ismeret -, valamint az adatból levonható, az érintettre vonatkozó következtetés;
  • hozzájárulás: az érintett akaratának önkéntes és határozott kinyilvánítása, amely megfelelő tájékoztatáson alapul, és amellyel félreérthetetlen beleegyezését adja a rá vonatkozó személyes adat - teljes körű vagy egyes műveletekre kiterjedő - kezeléséhez;
  • tiltakozás: az érintett nyilatkozata, amellyel személyes adatának kezelését kifogásolja, és az adatkezelés megszüntetését, illetve a kezelt adat törlését kéri;
  • adatkezelő: az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely önállóan vagy másokkal együtt az adat kezelésének célját meghatározza, az adatkezelésre (beleértve a felhasznált eszközt) vonatkozó döntéseket meghozza és végrehajtja, vagy az adatfeldolgozóval végrehajtatja;
  • adatkezelés: az alkalmazott eljárástól függetlenül az adaton végzett bármely művelet vagy a műveletek összessége, így különösen gyűjtése, felvétele, rögzítése, rendszerezése, tárolása, megváltoztatása, felhasználása, lekérdezése, továbbítása, nyilvánosságra hozatala, összehangolása vagy összekapcsolása, zárolása, törlése és megsemmisítése, valamint az adat további felhasználásának megakadályozása, fénykép-, hang- vagy képfelvétel készítése, valamint a személy azonosítására alkalmas fizikai jellemzők (pl. ujj- vagy tenyérnyomat, DNS-minta, íriszkép) rögzítése;
  • adattovábbítás: az adat meghatározott harmadik személy számára történő hozzáférhetővé tétele;
  • nyilvánosságra hozatal: az adat bárki számára történő hozzáférhetővé tétele;
  • adattörlés: az adat felismerhetetlenné tétele oly módon, hogy a helyreállítása többé nem lehetséges;
  • adatmegjelölés: az adat azonosító jelzéssel ellátása annak megkülönböztetése céljából;
  • adatzárolás: az adat azonosító jelzéssel ellátása további kezelésének végleges vagy meghatározott időre történő korlátozása céljából;
  • adatmegsemmisítés: az adatot tartalmazó adathordozó teljes fizikai megsemmisítése;
  • adatfeldolgozás: az adatkezelési műveletekhez kapcsolódó technikai feladatok elvégzése, függetlenül a műveletek végrehajtásához alkalmazott módszertől és eszköztől, valamint az alkalmazás helyétől, feltéve hogy a technikai feladatot az adaton végzik;
  • adatfeldolgozó: az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely szerződés alapján - beleértve a jogszabály rendelkezése alapján kötött szerződést is - adatok feldolgozását végzi;
  • adatfelelős: az a közfeladatot ellátó szerv, amely az elektronikus úton kötelezően közzéteendő közérdekű adatot előállította, illetve amelynek a működése során ez az adat keletkezett;
  • adatközlő: az a közfeladatot ellátó szerv, amely - ha az adatfelelős nem maga teszi közzé az adatot - az adatfelelős által hozzá eljuttatott adatot honlapon közzéteszi;
  • adatállomány: az egy nyilvántartásban kezelt adatok összessége;
  • harmadik személy: olyan természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely nem azonos az érintettel, az adatkezelővel vagy az adatfeldolgozóval.

3. Az adatkezelés elvei

Személyes adat kizárólag meghatározott célból, jog gyakorlása és kötelezettség teljesítése érdekében kezelhető. Az adatkezelésnek minden szakaszában meg kell felelnie az adatkezelés céljának, az adatok felvételének és kezelésének tisztességesnek és törvényesnek kell lennie.
Csak olyan személyes adat kezelhető, amely az adatkezelés céljának megvalósulásához elengedhetetlen, a cél elérésére alkalmas. A személyes adat csak a cél megvalósulásához szükséges mértékben és ideig kezelhető. Személyes adat akkor kezelhető, ha:

  • ahhoz az érintett hozzájárul, vagy
  • azt törvény vagy - törvény felhatalmazása alapján, az abban meghatározott körben - helyi önkormányzat rendelete közérdeken alapuló célból elrendeli (a továbbiakban: kötelező adatkezelés).

Személyes adat kezelhető akkor is, ha az érintett hozzájárulásának beszerzése lehetetlen vagy aránytalan költséggel járna, és a személyes adat kezelése

  • az adatkezelőre vonatkozó jogi kötelezettség teljesítése céljából szükséges, vagy
  • az adatkezelő vagy harmadik személy jogos érdekének érvényesítése céljából szükséges, és ezen érdek érvényesítése a személyes adatok védelméhez fűződő jog korlátozásával arányban áll.

Ha az érintett cselekvőképtelensége folytán vagy más elháríthatatlan okból nem képes hozzájárulását megadni, akkor a saját vagy más személy létfontosságú érdekeinek védelméhez, valamint a személyek életét, testi épségét vagy javait fenyegető közvetlen veszély elhárításához vagy megelőzéséhez szükséges mértékben a hozzájárulás akadályainak fennállása alatt az érintett személyes adatai kezelhetőek.
A 16. életévét betöltött kiskorú érintett hozzájárulását tartalmazó jognyilatkozatának érvényességéhez törvényes képviselőjének beleegyezése vagy utólagos jóváhagyása nem szükséges.
Ha a személyes adat felvételére az érintett hozzájárulásával került sor, az adatkezelő a felvett adatokat törvény eltérő rendelkezésének hiányában

  • a rá vonatkozó jogi kötelezettség teljesítése céljából, vagy
  • az adatkezelő vagy harmadik személy jogos érdekének érvényesítése céljából, ha ezen érdek érvényesítése a személyes adatok védelméhez fűződő jog korlátozásával arányban áll további külön hozzájárulás nélkül, valamint az érintett hozzájárulásának visszavonását követően is kezelheti.

Kétség esetén azt kell vélelmezni, hogy az érintett a hozzájárulását nem adta meg.

4. A személyes adatok köre, az adatkezelés célja, jogcíme és időtartama

a. Az adatkezelő főtevékenységével kapcsolatos adatkezelés

Az adatkezelés célja: a személyes adatok kezelésére akkor kerül sor, ha ez a jelen ÁSZF alapján nyújtott szolgáltatás teljesítéséhez (továbbiakban: főtevékenység) feltétlenül szükséges. Az adatkezelés célja ebben az esetben a megrendelések könnyítésére és teljesítésére irányul.

Az adatkezelés jogalapja: az érintett önkéntes hozzájárulása.

Kezelt adatok köre:

  • A szerződés létrehozása, tartalmának meghatározása, módosítása, teljesítésének figyelemmel kísérése, az abból származó díjak számlázása, valamint az azzal kapcsolatos követelések érvényesítése céljából kezeli a Felhasználó azonosításához szükséges természetes személyazonosító adatokat: név, e-mail cím, lakcím, szállítási cím, ha eltér a lakcímtől, számlázási név, telefonszám, valamint céges vásárlás esetén a cégre vonatkozó adatok (pl.: adószám).
  • a szerződésből származó díjak számlázása céljából kezeli a szolgáltatás igénybevételével kapcsolatos természetes személyazonosító adatokat, lakcímet, valamint a szolgáltatás igénybevételének időpontjára, időtartamára és helyére vonatkozó adatokat.
  • a szolgáltatás nyújtása céljából kezeli azon személyes adatokat, amelyek a szolgáltatás nyújtásához technikailag elengedhetetlenül szükségesek.

Adatkezelés időtartama: regisztrációval történő vásárlás esetén az adatkezelés a visszavonásig tart. Regisztráció nélküli vásárlás esetén az Adatkezelő az adatokat törli a szerződés létrejöttének elmaradását, a szerződés megszűnését, valamint a számlázást követő 7 év elteltével.

Az adatok megismerésére jogosult személyek köre: a kezelt adatokhoz az Adatkezelő minden alkalmazottja hozzáférhet a főtevékenység teljesítése során.

Adatkezelő adatai:

Cégnév: Italia Divina Korlátolt Felelősségű Társaság

Székhely: 1145 Budapest, Törökőr 69.
Adószám: 26145417-2-42
Telefonszám: +36 20 41 45 490

E-mail: info@italiadivina.hu

Adatfeldolgozó igénybevételéről szóló tájékoztatás: az Adatkezelő a 4./a. pont alatt ismertetett főtevékenysége körében Adatfeldolgozót vehet igénybe a megrendelések teljesítése és az elszámolás rendezése körében (pl. kézbesítő).

Adatfeldolgozó(k) megnevezése:

Cégnév: Markweb Kommunikációs Szolgáltató Kft.
Székhely: Budapest, Hűvösvölgyi út 54. 2ép 3em
Cégjegyzékszám: 01 09 920767
Adószám: 14806380-2-41

Cégnév: 24H Futárszolgálati Kft.
Székhely: 1106 Budapest, Fehér őt 10.
Cégjegyzékszám: 01 09 321987
Adószám: 12734375-2-42

Cégnév: VTL Design Korlátolt Felelősségű Társaság
Székhely: 1037 Budapest, Laborc köz 9.
Cégjegyzékszám: 01 09 983443
Adószám: 23902549-2-41

Cégnév: Magyar Posta Zártkörűen Működő Részvénytársaság
Székhely: 1138 Budapest, Dunavirág utca 2-6.
Cégjegyzékszám: 01 10 045463
Adószám: 10901232-2-44

Cégnév: Kereskedelmi és Hitelbank Zártkörűen Működő Részvénytársaság
Székhely: 1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 9
Cégjegyzékszám: 01 10 041043
Adószám: 10195664-4-44


Cégnév: Google Ireland Limited
Székhely: Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Ireland
Adószám: IE 6388047V

Cégnév: MailChimp: The Rocket Science Group, LLC
Székhely: 675 Ponce de Leon Ave NE, Suite 5000, Atlanta, GA 30308 USA

b. Az Adatkezelő által küldött elektronikus hírlevél

Adatkezelés célja: hírlevél küldése az érdeklődők részére, amely tájékoztatást nyújt az aktuális akciókról, ajánlatokról. Az Adatkezelő által küldött hírlevél gazdasági reklámot is tartalmaz(hat).

Az adatkezelés jogalapja: az érintett önkéntes hozzájárulása, valamint a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény 6. § (5) bekezdése.

Kezelt adatok köre: az érintett vezetékneve, keresztneve és e-mail címe.

Adatkezelés időtartama: a visszavonásig.

Adatok megismerésére jogosult személyek köre: a kezelt adatokhoz az Adatkezelő minden alkalmazottja és vezetője hozzáférhet a tevékenység ellátása során.

Adatkezelő adatai:

Cégnév: Italia DivinaKorlátolt Felelősségű Társaság Székhely: 1145 Budapest, Törökőr 69. Adószám: 26145417-2-42, Telefonszám: +36 20 41 45 490,  E-mail: info@italiadivina.hu

Bankkártyás fizetéshez kapcsolódó adatkezelés

A bankkártyás fizetés az Kereskedelmi és Hitelbank Zártkörűen Működő Részvénytársaságszolgáltatásán keresztül történik. Az Érintett bankkártyával történő vásárlással tudomásul veszi, hogy az Adatkezelő által a www.italiadivina.hu honlap felhasználói adatbázisában tárolt alábbi adatainak egy része átadásra kerülnek az alábbi adatfeldolgozók részére:

Kereskedelmi és Hitelbank Zrt.(1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 9.).

Az adattovábbítás célja: a fizetési tranzakciókhoz szükséges adatkommunikáció lebonyolítása a kereskedő és a fizetési szolgáltató rendszere között, a tranzakciók visszakereshetőségének biztosítása a kereskedő partnerek számára.

A továbbított adatok köre: számlázási név, email cím.

Egyéb adatkezelés

Az Adatkezelő a honlapon sütiket (cookies) kezel. A sütik a weboldal felhasználójára vonatkozó információkat tartalmazzák, melyek által gördülékenyebbé válhat a következő látogatás, és könnyebb lesz a webhely használata.

Átmeneti (session) cookie: egy munkamenet (oldallátogatás) után automatikusan törlődik. Ezek a cookie-k arra szolgálnak, hogy a webáruház biztonságosabban tudjon működni, és elengedhetetlenek ahhoz, hogy minden, a vásárláshoz, megrendeléshez kapcsolódó funkció kivétel nélkül, hibátlanul működjön.

A felhasználó saját internet böngészőjében letilthatja vagy engedélyezheti a cookie-k telepítését számítógépére, azonban fontos tudni, hogy valamennyi süti elutasítása ugyan segítheti személyes adatainak védelmét, azonban egyes weboldalak használhatóságát korlátozhatja. A sütik engedélyezését vagy letiltását általában az internet böngészők Eszközök/Beállítások menüjében az Adatvédelem beállításai alatt, a cookie vagy süti menüpontokban végezheti el a felhasználó.

A Google Analytics a Felhasználó weboldal használatáról gyűjt információkat, ezek a sütik a Felhasználó személyét nem tudják beazonosítani. Ezen információk a weboldal fejlesztésének, a Felhasználók számára biztosított élmények javításának céljával kerülnek gyűjtésre.

Tájékoztatjuk az érintetteket, hogy az Adatkezelő a bíróság, az ügyész, a nyomozó hatóság, a szabálysértési hatóság, a közigazgatási hatóság, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság, illetőleg a jogszabály felhatalmazása alapján más szervek megkeresésére a kezelt adatokról tájékoztatást adhat, amely jogszabályon vagy jogerős hatósági kötelezésen alapulhat.

A tájékoztatóban meg nem jelölt, egyéb célú adatkezelésről az adatok felvétele során nyújtunk tájékoztatást.

5. Adatbiztonsági intézkedésekről szóló tájékoztatás

Az Adatkezelő a rendelkezésére álló technikai eszközökkel biztosítja az adatkezelés biztonságát a személyes adatok tárolása és megőrzése során a vonatkozó jogszabályi előírásoknak megfelelően oly módon, hogy ezáltal biztosítja az érintettek magánszférájának sérthetetlenségét.

Az Adatkezelő köteles minden intézkedést megtenni annak érdekében, hogy a személyes adatokhoz való jogosulatlan hozzáférést és adatokkal való bármilyen jellegű jogosulatlan adatkezelést kizárja.
A különböző nyilvántartásokban elektronikusan kezelt adatállományok védelme érdekében az Adatkezelő megfelelő technikai megoldással biztosítja, hogy a nyilvántartásokban tárolt adatok - kivéve ha azt törvény lehetővé teszi - közvetlenül ne legyenek összekapcsolhatók és az érintetthez rendelhetők.

6. Az érintettek jogai és a jogérvényesítés lehetőségei

Az adatkezelés időtartama alatt a Felhasználónak joga van,

  • hogy a jelen ÁSZF alapján nyújtott szolgáltatás igénybevétele előtt és az igénybevétel során bármikor megismerhesse, hogy a Szolgáltató mely adatkezelési célokból mely adatfajtákat kezeli, ideértve a Felhasználóval közvetlenül kapcsolatba nem hozható adatok kezelését is,
  • kérni adatainak helyesbítését,
  • a jogszabályi kivételektől eltekintve kérni adatainak törlését vagy zárolását
  • tiltakozni az adatkezeléssel szemben.

Az érintett a fent megjelölt kérelmét az alábbi elérhetőségeken terjesztheti elő, amelynek teljesítése érdekében megtett intézkedésről az Adatkezelő legkésőbb a kérelem benyújtását követő 25 napon belül írásban nyújt tájékoztatást.

  • E-mail: info@italiadivina.hu
  • Levelezési cím: 1145 Budapest, Törökőr 69.
  • Telefonszám: +36 20 41 45 490

A Felhasználó további jogait részletesen az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény 14.§-19.§, a 21.§-23.§.

Felhasználó jogszabálysértés, vagy az adatkezeléssel kapcsolatos nem megfelelő eljárás esetén Szolgáltatóval szemben a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál eljárást indíthat, vagy a bíróság előtt is kezdeményezhet eljárást, amelyet a lakóhelye vagy a tartózkodási helye szerinti törvényszék előtt indíthat meg. Az eljárás megindítása előtt célszerű az Adatkezelővel megkísérelni a jogsérelem orvoslását.

A NAIH elérhetőségei:

Posta cím: 1530 Budapest, Pf.: 5. Cím: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c Telefon: +36 (1) 391-1400 Fax: +36 (1) 391-1410

E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu

URL: http://www.naih.hu